De destilleerderij
M&H zijn een stedelijke distilleerderij. Gelegen in een van de opkomende buurten van Tel Aviv, tussen ondernemers en innovators, maken ze deel uit van het weefsel van de stad.
De 300 zonnige dagen van Israël in een gemiddeld jaar en het mediterrane klimaat zijn hun grootste voordeel. Door rijping in een warm klimaat veroudert de whisky enorm snel, maar toch aanzienlijk gracieus. Whisky gemaakt bij warmer weer krijgt een specifiek terroir dat unieke smaken oplevert die enigszins verschillen van hun tegenhangers uit de Oude Wereld. Onze methoden, techniek en apparatuur dragen eeuwenoude kennis voort en we houden de traditie van minimaal drie jaar rijping in ere.
Vanaf het begin dat ze zijn opgestart gaan ze voor het beste. Ze testten alle ingrediënten zorgvuldig, experimenteerden met de recepten en reisden de wereld rond om de meest geschikte vaten te selecteren. De destilleerderij huurden dr. Jim Swan in, een van 's werelds meest talentvolle meesterdistilleerders en een expert op het gebied van destillatie en rijping in warme klimaten.
Toegeven was en is nooit een optie voor hun. Ze streven naar perfectie in elk aspect, van op maat gemaakte traditionele koperen potstills tot kwaliteitscontrole gedurende het hele proces.
Apex Serie
De M&H Apex is het resultaat van jarenlang werk en onderzoek en illustreert onze geest van innovatie en creativiteit. Gedreven door durf en de ambitie om nieuwe hoogten te bereiken, hebben we onze top samengesteld - een exclusieve kans op limited editions.
Een fles M&H Apex is een verkenning van plaatsen en zaken: onze hoofddistilleerder, Tomer Goren, selecteert specifiek uitzonderlijke vaten voor elke batch, gekozen vanwege hun specifieke rijpingslocatie of om hun de magie van hout en terroir te laten zien.
Deze verheven single malt-whisky is gerijpt in orange wijnvaten van een van de meest geprezen wijnmakerijen van Israël, rijk aan bloemige aroma's en de kenmerkende tonen van deze zeldzame wijnsoort.
In de neus herken je aroma's van bloemen zoals narcisbloesem en citroenverbena, wilde bloemenhoning en pompoenkruiden.
In de mond herken je dan weer gekonfijte gember met een vleugje nootmuskaat, melkchocolade met stukjes gedroogde appel.
In de afdronk is de whiskey droog met tannines van wijnhout, hints van kruidnagel en kamillethee.